>The hectic driving story

>

Hari ni giler punya penat. Bukan penat caterwauling or melalak nyanyi lagi Sheila Majid tapi penat sebab rushing drive dari satu tempat ke satu tempat in hot weather!

Pagi tadi, bangun2 tidur dah terus penat sebab exercise dgn Maya. Pastu, terus sambung goreng karipap and hias cupcakes. Pastu terus busy siapkan budak2 for school and then Mak Budak pulak nak bersiap.

Sampai sekolah, I dah exhausted sebab cuma sempat minum kopi aje, hahahaha.

Pastu, I stayed at school for their special Harmony Day assembly sampailah pukul 10. Miss 7 and I pakai baju kurung pagi tadi you untuk assembly ni, jangan tak tau! hikhikhik….

Last I pakai baju kurung was Raya last year, sikit nya lama kan Smile.

Layan advert gambar at the assembly dulu ye before I sambung cerita.

IMG_8446

Harmony Day theme colour is orange.

IMG_8450

IMG_8454

A didgeridoo player who’s the father of one of the students.

So, bila dah stayed at school sampai pukul 10, of course lah lambat nak ke karaoke tu kan. Nasib baik gi rumah orang melayu so tak kisah lah kan, hehehe.

But bila I sampai situ, lepas borak2 and cerita sikit2, tiba2 ada pulak amoi ni buat demo barang jualan dia. Terpaksalah I duduk mendengar, even though I am so against what she’s trying to sell. Tapi, sebab kita cuma tetamu kan, kenalah hormat tuan rumah and just zipped my mouth aje instead of questioning her products.

Don’t ask what she tried to sell ok because I wouldn’t even mention it on my blog.

Anyway, obviously lah takde masa nak berkaraoke after the demo sebab Tuan Rumah dah panggil I makan sebab she knew that I had to go soon. And then orang lain pun join I makan sama2 sambil bergossip2 lagi, hehehe.

Pastu, tengok jam dah pukul 12, berdesup lah I salam2 semua, angkat vontot and lari keluar (cisssss, perasan macam Cinderella pulak I sekejap tadi Open-mouthed smile). Diaorang masa tu baru nak asah2 vocal nak start karaoke! Tension I sekejap, hahahahaha.

I teruskan acara marathon drive secara berhemah to Miss 7’s school. Kelam kabut parking sebab I was quite late already. Miss 7 and Miss 11 dah tunggu tepi pagar for me with a worried look sebab I lambat Smile.

Miss 11 dapat permission keluar sekolah untuk join the picnic lunch kat sekolah Miss 7 tadi. I had to write a letter asking for the permission. She got a ‘permission pass’ untuk keluar sekolah tadi for 30 minutes.

IMG_8468

See, I told you, kalau your parents tak dapat datang to the picnic, you boleh ngendeng nak duduk dengan parents your friends. I pun dapat lah anak ‘picnic’ 2 orang tadi, hahaha.

IMG_8471

Ramai betul yang datng picnic tadi, penuh lah jugak all the ground area. Mat2 saleh siap bawak eskies and camp chairs lagi!

IMG_8472

IMG_8475

With one of her kawan yang joined our picnic tadi. She’s mixed Egyptian Muslim and German. Memang exotic habis kan Smile. Kat sekolah Miss 7 ni ramai Muslims especially from India and Pakistan.

Habis aje picnic tadi, I terus balik rumah and sempatlah rehat2 kejap and solat and picked things up for Miss 7’s swimming class.

Baru aje nak lepak2, terus kena patah balik to school and rushed to swimming class pulak.

I hate driving in hot weather. Rasa macam everything in the car was melting!

Then, rushed home after swimming sebab nak kejar Asar but sempat singgah Woolies to pick up our dinner sebab I tak larat nak masak because penat sangat2 from the driving everywhere today.

This was our dinner. Tinggal open the box and tear the packet and bung them all in the oven and siap untuk dimakan Smile.

IMG_8482

Crumbed fish fillet with curly fries and salad.

IMG_8484

Ini pinggan I yang penuh dgn salad sebab I dah makan banyak for lunch tadi.

So, I’m totally exhausted now!

And I didn’t even get a chance to asah my vocal cord!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: