>The garden, the dinner and the cake

>

Semalam I masak apple cake to take to Sunday school today tapi memang bukan rezeki budak2 tu, I terlupa langsung nak angkut the container of sliced cakes bawak masuk kereta. Dah sampai masjid baru teringat. Tak kuasa I nak drive balik rumah and pergi balik semata2 nak pick up the cakes.

Now, I have a big container full of apple cake! Sape lah yang nak makan tu…… The Other Half memang tak kan sentuh langsung sebab dia bukannya suka sangat cakes ni. Kena simpan dalam freezer lah nampak gayanya kan supaya boleh tahan lama, hehehe.

IMG_8614

I guna recipe from here. But instead of guna canned apple, I just guna peeled grated royal gala apple aje and tak letak the crumble sebab malas, hehehe.

Hari ni sama aje macam semalam, we didn’t go anywhere except hantar budak2 pergi Sunday school. We spent the afternoon kemaskan the outdoor area, the garden area, the vege patch area. Penat weh menyapu kawasan kat luar rumah tu. Memang sama penat dengan exercise, heeee…

Masa menyapu tu, I said to The Other Half, “Hey! This is exactly like the exercises we do with Maya. I’m doing bicep curls, tricep kickback, upright row, front raises. All these just by moving the broom!

Hakhakhakhakhak…….

And bila dah kemas sikit, barulah boleh I ambik gambar kan Smile.

IMG_8603

Bersih aje lantai tu, hehehehe…

I and The Other Half kadang2 duduk2 kat luar ni  just by candle lit bila The Little Misses are already in bed. Nak keluar malam2 tak larat nak cari babysitter so we subs it with sitting outside sipping coffee berdua2 an aje.

Lomantik lah jugak, muahahahaha.

The view of the apple tree and the vege patch from the undercover duduk2 area.

IMG_8602

Psst… the satellite dish tu belongs to our neighbours, not ours ye. We all ni Foxtel pun takde, lagilah satellite dish, hehehe.

IMG_8589

The apple tree. Our apple tree is a grafted apple tree, 1 tree but 3 different varieties of apple. I dahan dah mula berbuah a few months ago and I think it’s granny smith (apple hijau) because we tried one of them and it is so sour!

Apples yang kat gambar ni, baru aje mula berbuah about a month ago and we are hoping it’s the nice sweeter variety lah.

IMG_8591

IMG_8593

The tomato plants and the cucumber we planted along the trellis. Tomato dah start berbuah and the cucumbers dah banyak buahnya we all makan Smile.

IMG_8600

Tengok lah punya tinggi the cucumber shoots naik. We all tied it to the roof of the pergola, hahaha.

IMG_8595

Our pokok cili api. Sampai kering kat pokok buahnya sebab tak di gunakan. Takut nak makan sebab pedas, hikhikhik….

IMG_8598

Our small basil plant and the italian parsley.

IMG_8597

1 of the no-dig gardens we all tanam herbs and lettuce aje.

And for dinner tonite, I made potato rosti makan dengan smoked salmon and ratatouille.

IMG_8608

IMG_8611

Masa I tengah masak the ratatouille, I said to The Other Half, “I’m making ratatouille tonite but without the…

Miss 7 terus menyampuk before I could finish my sentense, “The rat?

Lerr…… hikhikhikhik…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: