>The shed, the bike, the garden and the calories

>

Bila weekend aje, mesti kerja we all kemas rumah. I pun tak tau lah apasal tak sudah2 kerja kemas outdoor area ni. Rasa macam baru haritu kemas the inside of the shed and pruned the roses and pulled out the weeds.

IMG_8682

Tengoklah ni! Macam nak pindah rumah aje kan. We took everything out of the shed and re arrange all the stuff and threw out so many things!

And guess what’s inside this box?

IMG_8684

So many silicon baking pans macam2 bentuk, kid’s baking set, CC carriers, glass cake display plate, CC display sets!

Uwaaaaa!!!! I pun tak ingat bila I beli benda2 ni semua. Yang buat tak boleh belah lagi tu, setiap kali ada sale, I still teringin nak beli lagi sebab I have forgotten I’ve got all this stuff in the shed, hikhikhikhik.

Macam ni kalau I nak balik M’sia nanti, kenalah I buat GA atau lelong kat blog ni kan. Sure ramai yang nak beli kan, hehehehehe….

Pastu, bila dah habis kemas the shed, The Other Half started his next  chore on the list which was washing, cleaning and oiling his bike. He even took off the wheels so he could clean and oil the gear and the chain properly.

IMG_8686

I asked him, “How come you don’t wash n rub me like you do the bike?”

His answer, “Because you don’t let me ride you for 2 hours everyday! Now, if you let me do that……

Ciss!!!!! Muahahahahaha……. Padan muka I, sape suruh tanya!

Malas I nak layan orang macam tu lepas tu, I pun pergi lah ambik gambar bunga ros Smile.

Dah tak banyak roses blooming sebab I haven’t been looking after them well and it’s also the end of the flowering season.

IMG_8689

IMG_8695

IMG_8697

And our row of capsicum plants.

IMG_8699

Buah dia banyak tapi kecik2 aje.

And I wore the heart rate monitor buat kerja tadi so let me tell you how many calories I burnt tadi and what’s its equivalent in food form.

We did 45 minutes of Maya Cardio = 211 cals burnt.

Which is the same calories we consumed if we eat 64g of Sara Lee pound cake!

You bayang kan lah, 64g of pound cake tu bukannya banyak mana pun, tak sampai pun 100g. Memang bila makan tu, tak terasa sangat kan, tapi we have to do 45 minutes of exercise to burn those calories off!

Light gardening for 81minutes (which is nearly sejam setengah)= 176 cals burnt.

Which is the same calories bila kita makan 3 1/2 keping biskut oreo.

Nak makan 3 1/2 keping biskut oreo, tak sampai pun 10 minit tapi kita kena buat gardening sejam setengah nak burn the same calories.

Cleaning the shed for 2 hours= 250 cals burnt.

Ini calories yang kita consumed bila makan 1 keping setengah roti canai kosong. Kalau breakfast nasi lemak, lagi lah banyak calories nya, hehehe. Itu belum kira kopi susu yang kita minum bersama2 dengan roti canai lagitu Open-mouthed smile.

So, bayangkan lah kalau kita makan benda2 macam ni hari2 tanpa exercise on top of other food, lama2 segala calories yang terkumpul tu akan terkumpul dalam badan in the form of lemak lah kan.

It’s not just how much you eat is important, it’s what you eat is important too in determining whether we are going to gain weight or lose weight.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: