>Sardine + lempeng

>

Kalau dah ada darah Jawa tu kan, tercampak kat mana pun mesti akan terkenang2 kan lempeng once in a while.

Tapi I kena tunggu jugak masa yang sesuai untuk masak lempeng ni, bukan boleh sebarangan. Kalau saje2 masak lempeng bila tengah tak teringin, pandang pun I tak nak.

So, kiranya malam ni memang sangat2 ngam lah untuk menikmati lempeng ni. The Other Half takde kat rumah for dinner, The Little Misses cuma nak makan sausage n bun and I terjumpa a small can of sardine dalam pantry tadi.

Project melempang melempeng pun berjalan dengan jaya nya.

IMG_8764

The most basic lempeng yg cuma guna tepung, garam dan air sahaja.

IMG_8758

Makan pulak dengan sardin cili….fulamak! Memang sedap sungguh!

I tak tau lah jenis sardine apa ni, but they were so tiny, only big enough to put in the small bowl nicely Smile.

Bila The Other Half balik from his conference tadi, rupa2nya dia belum makan dinner lagi so I buatkan dia sandwich sardine sebab dia memang tak makan lempeng cicah sardine(and they are all gone anyway).

Kesedapan dia makan sandwich sardine itu, hahahahaha…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: