>Cerita bergambar :-)

>

Kalau kat M’sia, when your kids turn 12, sure sibuk nak pergi buat IC kan. Kalau duduk overseas and your kid is still a M’sia citizen, still kena buat IC jugak but Mak Pak selalu terlupa nak buat at that time, hehehe.

With Miss 12, since she is still a M’sian citizen, memang kena buat IC jugak lah. We thought of going back to M’sia during this April school holidays semata2 nak buat her IC tapi tickets AirAsia takde yg murah2 pulak nya.Tickets MAS memang jangan harap nak murah at this time Smile. We ended up booking AirAsia untuk balik towards the end of this year. So, memang akan kena denda lah sebab buat IC lambat kan but I would rather kena denda dari kena bayar ticket mahal2, hikhikhik….

But kalau buat IC pun nanti, we all still kena guna alamat rumah Nenek and Atuk since mana we all ada alamat tetap kat M’sia kan. Tanah ada lah (hadiah dari Nenek and Atuk) but rumah takde, hahahaha.

Semalam, sempena birthday dia, we all tak buat apa2 pun except going out for dinner malam tadi. She doesn’t mind sebab she’s having a dinner+movie party with her girlfriends esok ni. But instead of going to the movie, we are doing it at home aje. We are going to ‘convert’ the lounge into a cinema-ish area. Orang lain ada bilik khas untuk home theatre, we all ada lounge room aje, hehehehe. And Miss 7 dah volunteer nak jadi the theatre usherette, hikhikhik.

She invited 5 of her friends aje but tak tau berapa ramai yg boleh datang sebab it’s the school holidays and also the long Easter break so ramai yang dah buat plan jalan2 balik kampung Winking smile. I cuma akan buat pizza aje pun untuk dinner for everyone (including all the junk foods associated with party and movies), senang nak buat and gerenti dimakan!

Malam ni Mak Pak kena makan salad aje lah sebab malam tadi dah bantai all fried food and chips and esok nak bantai junk food and pizza, hehehehe.

Layan ye some photos of us (minus the food!) that we took last night.

DSCF8252

The birthday girl aka anakcinadarimanaentah, heeeeee…..

DSCF8255

3 orang minah, sorang minah jawamari, sorang minah cinamari, sorang lagi minah campur2arabmarijawamariozmari. Open-mouthed smile.

DSCF8256

2 orang minah dengan 1 orang mamat ensem ala2 bruce willis, muahahaha….

DSCF8258

1 orang minah jawamari berkepit dengan mamat bruce willis. Mamat bruce willis tu kata kat minah jawamari tu, “nasib baik you dah kurus sekarang so bolehlah duduk atas riba I tanpa peha I rasa kebas.” Yang terus diikuti dengan minah jawamari mengelbow mamat ala2 bruce willis itu dan berkata, “nasib baik YOU yang dah kurus so bolehlah kita berdua duduk sama2 atas kerusi kayu ni tanpa patah!

Gambar food tak ambik sebab minah jawamari dah kelaparan dan mamat hensem ala2 bruce willis tak kuasa nak tolong ambikkan gambar, hahahaha.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: