>Vege basket and nasi kerabu

>

Today is another public holiday here in OZ sempena Easter Monday and Anzac Day so that’s why tomorrow is another PH. But fortunately, they government has given special trading permit to the shopping complexes to open tomorrow so dapatlah we all keluar jalan2 bershopping!

Perth ni is a bit of a hick town, the shops are closed on PH and on Sundays (except the touristy spots) so that’s why they have to have a special permit to open on public hols, hehehe.

Since we couldn’t be bothered to go out at all today, we spent the whole morning buat laundry and a bit of the afternoon gardening. What an interesting life we have kan, hahaha.

It was quite sad looking at our broccolinis tadi sebab all of the plants have been attacked by scale insects Sad smile. Last week I tengok, all the plants were still so healthy and thriving and tadi I cuma dapat selamatkan 1 pokok aje. Yang lain dah jadi arwah and kena buang masuk compost bin. Berbulan2 I tanam and baru aje nak tuai hasil, tiba2 terus kena serang insects.

But I dapatlah tuai a few sayur tadi.

So, what’s in the basket?

IMG_8963

Ada keledek, serai, 2 types of chili, cherry tomatoes, tiny strawberries, pucuk daun kunyit, cucumber, lebanese eggplants, capsicum and the last surviving broccolini.

About 4 months ago, we all saje2 cuba tanam keledek/kumara/sweet potato and tadi I suruh lah The Other Hald dug it out to see dah boleh makan ke belum.

4 bulan menanam, they were still medium size! The Other Half kata next time beli aje keledek kalau nak makan instead of tanam, hehehehe…..

IMG_8966

Kalau buat hantaran veges dalam bakul boleh tak agaknya? hikhikhik….

And then malam ni, konon2nya I nak masak something that uses up all the stuff in the basket lah but biasalah kan I ni. Last minute terus tukar idea nak masak apa Smile.

I masak nasi kerabu perantau recipe Yani kat MyResipi. Tapi kat recipe tu Yani tak cakap bila nak letak santan pekat dalam sambal tumis so I pun letak aje lah lepas cili tumis tu dah agak masak. I ni kan Jawa so makanan Kelantan memang tak reti nak buat Smile.

Nasib baik jadi but authentic ke tak rasanya I tak tau lah sebab last time I makan nasi kerabu yg betul2 sedap was years and years ago so memang dah lupa rasa dia macam mana, hahaha…

But tengok The Other Half makan, laju aje so sedap lah tu kan Open-mouthed smile.

(Actually I pun makan dengan sungguh berselera so sedaplah kat tekak I ni.)

IMG_8970

My nasi kerabu set. Ada paru goreng, daging goreng, grilled ikan, keropok goreng, telur masin and mixed veges.

(there goes my low cal diet tonite, hikhikhik. But The Other Half masih sangat baik sbb dia weighed everything on his plate so he knows how much he consumesSmile).

IMG_8978

Memang nikmat sungguh dapat makan nasi lain dari yang lain ni Smile. I guna daun kunyit yg muda and timun dr kebun,  sugar snap peas and alfalfa sprout untuk sayur kerabu tu. Jadi lah kan……

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: