>I can update my blog again! Yippeee… :-)

>

Kesian betul kat blogger2 tegar semalam kan sebab tak dapat berblogging satu hari suntuk.

I wonder berapa ramai yang went through withdrawal symptoms semalam ye? Jari terketar2 mengetuk meja instead of keyboard, air liur meleleh2 sebab tak dapat nak tengok food kat blog orang, badan seram sejuk sebab tengok our post n comments hilang, mata berpinar2 sebab tak duduk depan PC satu hari, hehehehe….. Winking smile

I didn’t mind it that much sebab I wasn’t going to put up an entry semalam so takde hal lah bila Blogger down. Pastu, it’s a free service kan, so sekali sekala jadi benda ni, redho and terima aje lah I Smile. The Blogger team has been good though, working hard to fix the problem (whatever it was).

So now I can update again! Yippeeeeee….

And sinceThursday update didn’t contain any photos, hari ni I letak loads of photos! Winking smile

Hari ni we didn’t go anywhere sebab malas, except The Other Half who had to go to the city for The Career’s Expo.

I pun duduk rumah jadi isteri yang baik, basuh baju, lipat baju menimbun, kemas rumah and main masak2 Smile.

I teringin nak bawak roti pergi Sunday School esok so I made potato bread siang tadi. I guna recipe sumbangan Lily kat MyResipi. This is the link. Tapi custard dia I guna recipe Cik Mat yang ini. Thank you Lily and Cik Mat!

Dapatlah banyak potato bread yang comel2 ni, senanglah budak 2tu nak ngap aje esok kan.

IMG_9405

Kenapa jadi bentuk macam ni? Sebab 4 ketul dah kena copet, hehehe….

IMG_9406

Gebus sungguh!

Pastu, bila dah siap meroti, I made lemon coconut muffins untuk bagi kat Mak2 kat Sunday school pulak. But gambar tak ambik sebab malas, hahaha.

Dah siap buat muffins, I sambung buat beef kofta pulak untuk makan masa dinner.

But kali ni I skewer the kofta onto these really long metal BBQ skewers. Berkenan sungguh I kat skewers ni because jadi cantik sangat the koftas!

IMG_9411

IMG_9412

For the beef koftas, I guna recipe from Taste website but I replace coriander leaves tu with mint leaves.

Then, The Other Half jadi tukang masak the koftas on the BBQ.

IMG_9416

Punyalah panjang the skewers kan sampai ambik the whole plate, hehehe.

IMG_9421

We had the kofta with lebanese bread, garlic yoghurt sauce, sweet chilli sauce, tomato sauce, chopped lettuce and tomatoes.

IMG_9427

IMG_9429

My plate. When you want to eat it, you just wrap the bread on top of the kofta and pull the skewer out gently.

It was way better than the ones you can buy at the yiros place, hahahaha Winking smile.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: