>Where’s the other one?

>

Miss 10 is at school camp today and tomorrow and so tinggal lah adik dia sorang2 kat rumah after school tadi. Sekejap2 kata, “I miss my sister…” Kalau ada depan mata, asik bergaduh aje but bila takde depan mata, tau pulak rindu rinduan🙂. Miss 10 will only be back esok petang. Malam ni Miss 6 kena lah tidur sorang2 dalam bilik tu, hehehe. And since we all kesian tengok dia sorang2 takde kawan, we took her to the park for a picnic dinner and bike riding. Ni kira sambungan belajar bike riding day 4 lah. But since I malas nak masak best2 for picnic, I made frittata and chips aje.

After dinner, we let Miss 6 loose on her bike on the bike track. Bike track kat park ni berturap so punyalah takut Miss 6 tadi sebab dia kata kalau jatuh sure sakit giler banding dgn jatuh atas rumput. But after much persuasion, she managed to ride really well on the track. Jauh jugak dia rode sampai tercungap2 Daddy kena kejar dia and Mummy pulak tercungap2 gak berlari2 anak sebab I had to carry the camera bag as well! Mana ler ada orang berjogging sambil kendong camera bag and camera around her neck macam I tadi, hehehehe.. Memang terasa macam papparazzi betul lah yang tengah kejar artis untuk hot gossip🙂.

IMG_1700

Halfway thru her riding, posing sekejap on the bridge🙂.

IMG_1701

C’mon everyone, why are you so slow!😀

IMG_1703

The Other Half was saying, “you try and start yourself..”

And masa nak on the way balik tu, she had a bad fall and hurt herself. Pastu terus tak nak naik basikal lagi dah, hehehe… But main kat playground masih boleh🙂

IMG_1714i

IMG_1723i

Masa ni her tears have dried up but the scratch is still there on her cheek🙂. Esok sure cikgu dia tanya kenapa lebam on her cheek. Adalah nanti yang kena interview dengan Child Welfare Agency, hahahaha…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: