>Baru jumpa dah gaduh….

>

Kan dah cakap, kalau jauh rindu rinduan, kalau dekat gaduh gaduhan. Baru aje masuk dalam kereta and berjumpa tak sampai 5 minit, dah gaduh. Sorang kaki menyakat and sorang lagi kaki nangis… Hish..Kids!

Miss 6 beria2 lah cakap dengan Miss 10 yang dia rindu sangat2 kat kakak dia tu malam tadi and bila dia tanya Miss 10, rindu tak ke dia, miss 10 gelak2 and cakap, “No! I only missed Mummy’s cooking”. Manalah budak tu tak kecik hati and mula meleleh air mata kan. Terpaksa lah I as mediator kata sebab Miss 10 malam tadi tidur kat dorm with her friends and tak sunyi and sibuk dengan all kinds of activities tu yang tak sempat nak rindu kat Miss 6. Miss 6 pulaknya kena tidur sorang2 dalam bilik and takde kawan, tu yang terasa sangat2 ‘kehilangan’ Miss 10. Kalau Miss 6 yang pergi camp, sure lah dia tak kan rindu gak kat orang yang tinggal kat rumah. Terus Miss 6 cakap, “I will still miss her even though I get to sleep with my friends at the camp!” Benda macam tu pun boleh buat gaduh, hehehehe…. Mummy jadi dragon nanti baru tau!

Then The Other Half tanya Miss 10,”how come you missed Mummy’s cooking when you don’t like to eat Mummy’s cooking anyway?” Sebab Miss 10 ni so fussy, punyalah susah nak suruh dia makan and finish off her plate. Mesti ada aje yang dia tak nak makan and tak habis makan (unlike Miss 6 yang selalunya asks for seconds, hahaha😉). Then Miss 10 cakap, “After staying at the camp, now I know how nice Mummy’s cooking is!” Wakakakakaka…

But I still malas masak tonite, I bagi Miss 10 and The Other half makan chicken n chips and salad and Miss 6 and I makan instant noodles n chicken and salad. Why I malas masak… biasalah kan tu, macam tak biasa pulak malas masak ni, hikhikhikhik…

IMG_1726

Inilah makanan orang malas yang still terpaksa gak masak. Cili tu dari ‘kebun’ we all, nampak and nama aje ‘hot chilli’ tapi hampeh tak pedas! I ni asik tertipu aje when it comes to hot chilli lah. Next time I nak beli chilli api aje lah, sebab dah memang gerenti pedas kan!

And ini pulak I saje nak tayang some of my silicon bakeware collection. Kat M’sia pun rasanya banyak gak kan silicon moulds yang macam2 jenis ni? Hari tu, masa baru balik from cuti2 M’sia, I gi Big W nak cari barang2 sekolah, tapi seperti biasa termelencong ke kitchenware aisle lah and dia tengah sale giler2 silicone bakewares ni so I pun rembat secara giler2 lah jugak, kuikuikuikui….

IMG_1736

I cukup berkenan betul kat square muffin cases and kat insects muffin tray tu. Beli aje dulu, gunanya belum lagi, hehehe… Lepas ni kan muffins I tak lah round aje kan, adalah yg square-shaped nanti, butterfly-shaped, ladybird-shaped, heart-shaped🙂. But kena tunggu I rajin dulu lah before I akan tayang the muffins!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: